Fra den 1. juli 2008 skal alle hesteejere have en ansvarsforsikring, som dækker de skader, som din hest eller pony påfører andre mennesker og ting, når den er løsgående. Den nye regel kan findes i lov om hestehold. Ansvaret for ejeren, er det, der kaldes objektivt, og det er derfor uden betydning, om skaden er hestens eller ejerens skyld. Ansvaret minder om det, der kendes for hunde.

En løsgående hest er efter loven f.eks. en hest, som river sig løs, når den bliver trukket. Det er også en hest, som smider sin rytter af og løber væk. Det er heste, som går løs i en indhegning og heste, som stikker af fra fold eller i stalden f.eks. går ud af boksen eller vaskeboksen.

Ansvaret efter den nye lov kan være dækket af en eksisterende familieforsikring eller af en anden forsikring f.eks. sygeforsikring eller lign. for hesten. Men alle bør alligevel snarest kontakte deres forsikringsselskab for at sikre, at der er den rigtige forsikring af ansvaret fra 1. juli 2008.

Nærmere oplysninger omkring den nye regel kan findes i Ridehesten for juni 2008 og f.eks. på www.dansk-hesteforsikring.dk

http://www.nsrklub.dk/billeder/forsikring.jpg